Kuvanveistäjät

Tervetuloa ilmoittautumaan veistosten ja taidegrafiikan teosvälitykseen!
TEOS 2021 järjestetään ensimmäistä kertaa Kattilahallissa Suvilahdessa sekä verkossa 24.9.–3.10.2021. Verkkomyynnin kautta tapahtuma laajenee ensimmäistä kertaa valtakunnalliseksi.

Tapahtuman ajan toimitaan voimassa olevien koronarajoitusten mukaisesti. Teosten tuomista ja noutamista Kattilahallille tullaan tarvittaessa porrastamaan. Kaikille osallistujille lähetetään syyskuun ensimmäisellä viikolla ajankohtaiset tiedot ja ohjeet. Alta löydät yleiset tiedot ja ohjeet teosten toimitus- ja noutoajankohdista sekä verkkomyynnistä.

Toimimme teosvälityksessä tapahtuma-aikaan voimassa olevien koronarajoitusten mukaisesti.

Lue ohjeet huolellisesti läpi ennen ilmoittautumista.

Alla oleva ilmoittautumislomake toimii myyntivaltakirjana. Täytä jokainen kohta huolellisesti ja lähetä lomake viimeistään maanantaina 6.9.2021.

Huomaathan, ettei tietoja voi enää ilmoittautumisen jälkeen muuttaa.

Osallistumismaksu

Osallistumismaksu on 20 € ja se maksetaan maanantaihin 6.9.2021 mennessä Suomen Kuvanveistäjäliiton tilille FI23 8000 1801 8403 40. Kirjoita viestikenttään TEOS 2021 ja oma nimesi. Osallistumismaksun maksaminen on edellytyksenä tapahtumaan osallistumiselle.

Osallistumisohjeet

Voit tuoda tapahtumaan 1–4 teosta. Teosten tulee olla mahdollisimman uutta tuotantoa, enintään viisi vuotta vanhoja teoksia.

Teosvälitykseen toivotaan myös monimuotoisia ja suurikokoisia teoksia esille. Kattilahallissa on käytettävissä mm. pimennettävissä oleva tila sekä ripustusmahdollisuus katosta. Mikäli haluat ilmoittaa edellä mainitun kaltaisen teoksen tapahtumaan, otathan siitä yhteyttä ennen ilmoittautumistasi, viimeistään 23.8.2021: anna.popponen@sculptors.fi / 050 360 1180

Välitysprovisio TEOS 2021 -tapahtumassa on porrastettu ja se lasketaan myyntihinnasta:

35 % 0–2499 € hintaisista teoksista, 25 % 2500–4499 € välillä olevista hinnoista ja 20% 4500 € ylittävistä myyntihinnoista. Provisio vähennetään arvonlisäverottomasta hinnasta. Myyntivaltakirjaan tulee merkitä tieto alv-velvollisuudesta, ja teoshintojen tulee sisältää taiteilijan arvonlisävero.

Osamaksumyynnit menevät Klarnan kautta sekä paikan päällä tapahtuvista myynneistä että verkkomyynneistä. Klarna vastaa asiakkaan maksukelpoisuudesta ja maksuerien laskuttamisesta. Näin ollen myyntitilitys osamaksuista voidaan tehdä suoraan taiteilijalle ennen kuin asiakas on maksanut osamaksuerät. 

Verkkomyynti

Verkkomyynti tapahtuu teosvalitys.fi -sivuston alla ja kaikki ilmoitetut teokset voi lisätä myyntiin verkkokauppaan. Mikäli haluat asettaa teoksesi myyntiin verkkoon, toimitathan mahdollisimman laadukkaat kuvat teoksista.

Verkkokaupasta teosten kuljetus asiakkaille järjestetään Kuvanveistäjäliiton toimesta joko Matkahuollon kautta tai sopimuksen mukaan. Asiakas voi noutaa teokset myös paikan päältä Kaapelitehtaalta. 

Matkahuollon kautta voidaan kuljettaa vain pienikokoisempia, ei-helposti särkyviä teoksia (mitat max. 58 x 38 x 54 cm ja paino max. 30 kg). Ilmoittautumislomakkeella valitaan jokaisen verkkomyyntiin ilmoitetun teoksen kohdalla, suostuuko taiteilija teoksen kuljettamiseen Matkahuollon kautta vai ei. Mikäli teos on isokokoinen, helposti särkyvä tai vaikeasti kuljetettava, teosta ei voida kuljettaa Matkahuollon kautta ja kuljetus asiakkaalle järjestetään sopimuksen mukaan. Tällöin asiakkaan tulee tiedustella erikseen toimitusmaksua.  

Tärkeää liittyen verkkomyyntiin: 

Verkkomyyntejä varten taiteilijan on itse tuotava erityisesti herkille ja helposti särkyville teoksille asianmukainen kuljetuslaatikko. Laatikot voidaan säilyttää tapahtuman ajan Kattilahallilla verkkomyynnin toimituksia varten. Liitä kuljetuslaatikkoon nimesi, teoksen tiedot sekä pakkausohjeet. 

SKL:llä on If:in tavarankuljetusvakuutus verkkomyynnin kuljetuksille. Vakuutuksen omavastuuosuus on 500 € ja omavastuuosuus on taiteilijalla. 

Huomioithan, että SKL ei vastaa muutoin teoksille tapahtuman aikaisten kuljetusten ja näyttelyn aikana mahdollisesti syntyneistä vahingoista, vaan taiteilija itse on velvollinen vastaamaan teosten vakuuttamisesta.

Verkkokauppaa koskee erikseen kuluttajansuojalaki ja asiakkaalla on verkkokauppaostoissa 14 vuorokauden palautusoikeus. Palautuksia tulee harvemmin, mutta verkkokauppamyyntiä koskeva palautusehto tulee hyväksyä, kun asetat teoksesi verkkoon myyntiin. 

Lisää teostesi myyntimahdollisuuksia teoskuvilla 

Liitä ilmoittautumislomakkeeseen hyvälaatuiset teoskuvat teosten verkkomyyntiä varten. Kuvia käytetään myös sosiaalisen median kanavilla tapahtuman markkinoinnissa. Kuvan koko saa olla max 1,5 Mt, ja se tulee nimetä: sukunimi_etunimi_teoksen-nimi.

Kannustamme jäseniä jakamaan myös sosiaalisen median sisältöä omilla tileillään – mitä enemmän jäsenet jakavat tapahtuman päivityksiä sosiaalisessa mediassa, sitä enemmän tapahtuma saa näkyvyyttä!

Osallistumalla tapahtumaan hyväksyt, että teoksiasi voidaan kuvata ja kuvia jakaa sosiaalisessa mediassa niin järjestäjien kuin kävijöiden taholta.

Tapahtuman aikana henkilökunta saattaa ottaa yhteyttä sinuun teostasi koskevissa asioissa, kuten epäselvyyksissä, myyntiin ja teoksen kuljetukseen liittyvissä yksityiskohdissa, tai teoksen noudossa. Varmista siis tavoitettavuutesi ajalle 24.9.–3.10.2021.

Ripustus

Teosvälitystyöryhmän nimeämä henkilö suorittaa ripustuksen.

Merkitse oma nimesi kaikkiin teoksiin ja mahdollisiin jalustoihin. Teoksen oheen ei voi liittää kirjoja, käyntikortteja tai esitteitä.

Liitä tarvittaessa teoksiin mukaan yksiselitteinen ripustusohje ja mahdollisesti tarvittavat erityiset ripustustarpeet (koukut tms.). Jos sinulla on teokseen sopiva jalusta, voit ottaa sen mukaan teosvälitykseen. Liitä jalustoihin nimesi, muuten emme voi taata että jalusta löytyy tapahtuman päätyttyä. Liitolla on myös jonkin verran jalustoja käytössä.

Vaikeasti ripustettavat teokset, esimerkiksi kattoon tulevat, isokokoiset tai painavat seinälle tulevat, sinun tulee ripustaa itse ripustusvastaavan osoittamaan paikkaan.

Teosten toimitus ja turvallisuusohjeet

Teosten toimitus Kattilahallille tapahtuu maanantaina 20.9. klo 10–21. Teosten toimittamista ja noutamista tullaan porrastamaan, jotta vältymme ruuhkilta ripustuksen ja purun aikana. Lähetämme jokaiselle osallistujalle tarkat ohjeet teosten toimittamisen porrastamisesta sekä turvallisuusohjeet syyskuun alussa.

Toimita teoksesi suoraan Kattilahallille (Sörnäisten rantatie 22, 00540 Helsinki) 20.9. klo 10–21 välisenä aikana. Merkitse kuhunkin pakkaukseen oma nimi ja teoksen nimi, ja liitä mukaan mahdolliset ripustusohjeet.

Emme ota teoksia vastaan, jos ilmoittautumismaksua ei ole maksettu tai jos teoksia ei ole ennakkoilmoitettu. Esille asetetaan vain määräaikana jätetyt, ennakkoilmoitetut teokset.

SKL ei järjestä teoskuljetusta gallerialta Kattilahallille. Teoksia ei myöskään voi toimittaa etukäteen. Mikäli lähetät teoksesi postitse tai Matkahuollon välityksellä, on toimitukseen tilattava perillekanto. Merkitse pakettiin PERILLEKANTO MAANANTAI 20.9. KLO 10–21.

Toimitusosoite:
Suomen Kuvanveistäjäliitto / TEOS 2021, Kattilahalli
Sörnäisten rantatie 22
00540 Helsinki.

SKL ei nouda teoslähetyksiä postista tai Matkahuollon toimipisteistä.

Yhteiskuljetuksista ja niiden saapumisaikatauluista on ilmoitettava etukäteen liiton toimistoon tai suoraan tapahtumapaikalle (puh. 050 360 1180). Yhteiskuljetuksen kuljettaja vastaa teosten purkamisesta ja pakkaamisesta.

Purku ja palauttaminen

Tilaisuus päättyy sunnuntaina 3.10.2021 klo 17. Myymättömien teosten nouto tapahtuu vain sunnuntaina 3.10.2021 klo 17 jälkeen. Teosten noutoa tullaan porrastamaan ruuhkien välttämiseksi ja lähetämme tästä ohjeet lähempänä tapahtuman ajankohtaa. Henkilökunta ei osallistu teosten poisviemiseen.

Tuo omat pakkausmateriaalit mukanasi kun noudat teoksia.

Tiedustelut:
Galleria Sculptor
galleria.sculptor@sculptors.fi
050 360 1180 / 050 360 1181

Ilmoittautumislomake

  Taiteilijan yhteystiedot
  1. teos
  x x
  Huom. Syötä hinta ilman desimaaleja.

  Matkahuollolla voidaan lähettää pienikokoisempia, ei-helposti särkyviä teoksia. Muut teokset toimitetaan asiakkaalle sopimuksen mukaan. Taiteilijan on itse tuotava erityisesti herkille ja helposti särkyville teoksille asianmukainen kuljetuslaatikko.

  2. teos (ei pakollinen)
  x x
  Huom. Syötä hinta ilman desimaaleja.

  Matkahuollolla voidaan lähettää pienikokoisempia, ei-helposti särkyviä teoksia. Muut teokset toimitetaan asiakkaalle sopimuksen mukaan. Taiteilijan on itse tuotava erityisesti herkille ja helposti särkyville teoksille asianmukainen kuljetuslaatikko.

  3. teos (ei pakollinen)
  x x
  Huom. Syötä hinta ilman desimaaleja.

  Matkahuollolla voidaan lähettää pienikokoisempia, ei-helposti särkyviä teoksia. Muut teokset toimitetaan asiakkaalle sopimuksen mukaan. Taiteilijan on itse tuotava erityisesti herkille ja helposti särkyville teoksille asianmukainen kuljetuslaatikko.

  4. teos (ei pakollinen)
  x x
  Huom. Syötä hinta ilman desimaaleja.

  Matkahuollolla voidaan lähettää pienikokoisempia, ei-helposti särkyviä teoksia. Muut teokset toimitetaan asiakkaalle sopimuksen mukaan. Taiteilijan on itse tuotava erityisesti herkille ja helposti särkyville teoksille asianmukainen kuljetuslaatikko.


  * = pakollinen kenttä

  HUOM! Tarkastathan, että antamasi tiedot ovat oikein. Lähetettyä ilmoittautumista ei voi muokata jälkikäteen. Lähetämme kopion lomakkeestasi antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

  Info

  TEOS 2021 – Kuvanveistäjien ja taidegraafikoiden teosvälitys

  TEOS 2021 on taidegrafiikan ja veistosten vuosittainen myyntitapahtuma, joka järjestetään tänä vuonna Suvilahden Kattilahallissa 24.9.–3.10. Vuonna 2021 teosmyyntitapahtuma tulee ensimmäistä kertaa myös verkkoon, joten taidelöytöjä voi tehdä eri puolilta maata.

  TEOS 2021 tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä laajasti korkeatasoista suomalaista nykytaidetta. Tapahtumaan osallistuu noin 250 taiteilijaa ja yhteensä esillä on yli tuhat teosta. Osallistuvien taiteilijoiden joukossa on niin alansa konkareita kuin nuoria kykyjäkin.

  Tapahtuman järjestävät Suomen Kuvanveistäjäliitto ja Suomen Taidegraafikot, ja kaikki mukana olevat taiteilijat ovat järjestävien yhdistysten jäsentaiteilijoita. Ostamansa teoksen saa heti mukaan ja maksaa voi myös osamaksulla.

  Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tervetuloa tekemään taidelöytöjä!

  Kattilahalli on parvea lukuun ottamatta kokonaan esteetön.

  Avoinna 24.9.–3.10.2021

  Kattilahalli
  Suvilahti
  Sörnäisten rantatie 22, 00540 Helsinki

  Lue myös usein kysytyt kysymykset

  Teos 2021 Facebook @teosvälitys Teos 2021 Instagram @teos_2021 #teos2021

  Yhteistyössä:

  Teosgalleria

  Teosgalleriassa on esillä osa TEOS 2020 -tapahtuman teoksista. Vuoden 2021 teokset päivittyvät sivulle myöhemmin.

  Tutustu teoksiin